5. forduló - U13 NB1. Dél-kelet

Szeged-Csanád Grosics Akadémia  -  LUA Baja       5—2

G: Soós Flórián, Hársch Dávid

Szeged vendégeként léptünk pályára ezen a hétvégén. Nagyon jó iramú küzdelmes, változatos, gólgazdag volt a találkozó. Kitűnően kezdtük a játékot, agresszivitásunkkal, gyors támadójátékunkkal megleptük ellenfelünket. Soós Flórián Juhász Balázs jóütemű kiugratását váltotta gólra a 10. percben, majd egy villámgyors labdakihozatal és támadásépítés után Hársch Dávid  volt eredményes, így már kétgólos volt az előnyünk. Ezt követően is volt még több lehetőségünk, a büntető területen belül kétszer is csak szabálytalanul tudták megállítani gólhelyzetben levő támadóinkat, de a játékvezető sípja mindkétszer néma maradt. A szegediek nagy erőket mozgósítva formás akciókkal rohamoztak, de első góljukra a 23. percig kellett várni. Két jogosan megítélt büntetőből csak egyet értékesítettek, a másikat a nagy nyomás ellenére végig magabiztosan játszó Koller Dominik hárította. Végig egyenrangú ellenfélkén küzdöttünk a jobb játékosállománnyal és jóval nagyobb kerettel rendelkező,  elsőrangú feltételek között készülő akadémia csapata ellen. Ahogy az várható volt előbb-utóbb kidomborodott a két csapat közti különbség, de óriási lelkesedéssel, akarással, végig koncentráltan játszva minimálisra tudtuk csökkenteni a két csapat által nyújtott teljesítmény közti eltérést. Erős ellenféllel szemben, ilyen éles, magas intenzitású mérkőzésen is meg tudtuk valósítani a gyakoroltakat.  Gratuláció illet mindenkit a mérkőzésen nyújtottakért!

A meccs embere Kolller Dominik lett, aki a hárított büntető mellett a nagy nyomás ellenére is végig magabiztos támasza volt a védelmünknek. Ő így látta belülről a találkozót:

Jól játszottunk, nagyon jól kezdtük a meccset, utána sajnos átvette a vezetést az ellenfél. A második félidőben is voltak helyzeteink, de nem sikerült gólra váltani őket. Örülök, hogy védeni tudtam egy büntetőt. Nagyon jó eredményt értünk el egy ilyen erős csapat ellen.

A keret: Koller Domonik - Csipak Csongor, Kosztolányi András, Takács Gergő, Kassai József - Mészáros Bálint (Salamon Áron), Juhász Balázs, Vincze Ádám - Péter Tamás (Farkas Bálint), Soós Flórián, Hársch Dávid